LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Jogtár®
Legal Monitoring
szolgáltatás

A Jogtár® Legal Monitoring Szolgáltatás

A Jogtár® Változásfigyeltetés funkciójának személyre szabható értesítései nagyban megkönnyítik a jogszabályváltozásokhoz kapcsolódó egyéni munkát az állandóan változó és nehezen követhető jogszabályi környezetben.

A szervezetet nagyobb körben érintő jogszabályváltozások tömeges előrejelzésére, nyomon követesére és ellenőrzésére egy hasonló alapokon nyugvó, átfogó megoldás született meg: a Jogtár® Legal Monitoring szolgáltatás.

A Jogtár® felületén táblázatos formában lekérdezhető Legal Monitoring szolgáltatás az ügyfeleink által meghatározott jogszabálylistában szereplő jogszabályok tetszőlegesen kiválasztott időszakban esedékes változásainak lekérdezését.

A Jogtár® Legal Monitoring szolgáltatás

  • bármikor önállóan lekérdezhető
  • tetszőlegesen kiválasztható lekérdezési időszak
  • szervezetre szabott
  • tömeges riportálást biztosít
  • magyar és EU-s joganyagokra egyaránt alkalmazható

Milyen szempontokat kell figyelembe vennie, ha jogszabályváltozásokat kell követnie?

Mit nyújt a Jogtár® Legal Monitoring szolgáltatás?

Áttekinthetőség

Áttekinthetővé teszi az aktuális vagy várható jogszabályváltozásokat, segítséget nyújt a változásokra való felkészülésben és a szükséges intézkedések előkészítésében.

Naprakész információ

Naprakész információt nyújt a tevekénységét érintő jogszabályok változásairól.

Megfelelés

A táblázatos lekérdezéseket felhasználhatja a jogszabályi megfelelőség alátámasztásához külső és belső auditok, ellenőrzések során, illetve az ezekre való felkészüléshez.

Egyértelmű tájékoztatás

A szervezete tevekénységének minden egyes területén egyértelmű tájékoztatást nyújthat a jogszabályi követelményekről és azok változásáról.

Rendezett háttér

A szervezete működéséhez biztosíthatja a rendezett jogszabályi hátteret.

A Wolters Kluwer Hungary az egyszerű folyamat minden lépésénél szakértő segítséget nyújt!

A riportgenerálás előtt cégünk munkatársai segítenek az átadott jogszabálylista alapján a lekérdezhető jogszabályok körének beállításában, valamint a lekérdezésben létrehozható táblázat testreszabásában.
Ezt követően a felhasználó bármikor, önállóan elkészítheti a lekérdezést, egymás után akár több, általa megadott időszakra vonatkozóan is. A lekérdezések számában nincs korlátozás.

A szervezethez kapcsolódó jogszabályok több listába is csoportosíthatók, így szervezeti egységek, tevékenységek vagy felelősségi körök alapján külön-külön jogszabálylistákat is létrehozhatunk.

A szolgáltatás a Jogtár® felületén érhető el új vagy meglévő Jogtár® és Legal Monitoring előfizetéssel. Többfelhasználós Jogtár-előfizetés esetén a megrendelő tetszőlegesen dönthet arról, mely felhasználóinak osztja ki a lekérdezést lehetővé tevő jogosultságot.

A jogszabálylista alapján történő Legal Monitoring esetében a listában szereplő jogszabályok változásának lekérdezése történik a szolgáltatásban. Egyedi kérésre a listában lévő jogszabályokban hivatkozott dokumentumok változásának lekérdezése is lehetséges. A szolgáltatás díját egyszeri és/vagy havi díjas konstrukciókban a lekérdezések tárgyát képező jogszabályok száma alapján és az egyedi igények figyelembevételével személyre szabott árajánlatban határozzuk meg.

Kérjen személyes bemutatót vagy próba lekérdezést jogszabályi megfelelőségének támogatásához!

További információért írjon a legalmonitoring@wolterskluwer.com címre!

A hivatkozott jogszabályok folyamatos monitorozásával biztosíthatjuk a belső anyagok jogszabályi megfelelőségét.
A Jogtár® Saját Adatbázison alapuló Legal Monitoring szolgáltatásban ezt a több száz jogszabály egyenként történő felülvizsgálata és manuális nyilvántartása nélkül tehetjük meg.

A Legal Monitoring és a Jogtár® Saját Adatbázis szolgáltatások a rendeletek, szabályzatok kezelése terén teljes körű szolgáltatássá kapcsolódnak össze.
Ebben a körfolyamatban a belső szabályzatok alkotóinak válláról levesszük a kis értékű, főként adminisztrációs és szervezési feladatok terhét, így szakértelmét a magasabb hozzáadott értékű szakértői munkára tudja fordítani.

A szolgáltatás keretében olyan táblázatos riport előállítására van lehetősége, amely: minden belső joganyag esetében listázza az összes említett és a megadott időszakban változó jogszabályhivatkozást (magyar és EU joganyagokat is) jogszabályhely pontossággal és megmutatja, hogy a hivatkozott joganyagok a lekérdezés során megadott időszakban mikor és hogyan változnak (új időállapota lesz a hivatkozott joganyagnak vagy hatályon kívül helyezik), továbbá a jogszabályok szövege egy kattintással elérhető a Jogtárban és egyből a változott jogszabályrészeket mutatja meg kivonat formájában.

További információért írjon a legalmonitoring@wolterskluwer.com címre!