▲ Terug naar het begin

Altijd een stap vóór op de concurrentie
met slimme juridische technologie

Uitdagingen in de juridische markt

De 3 grootste uitdagingen voor advocaten¹Grote verschillen in criteria die door advocatenkantoren worden gehanteerd¹


Advocatenkantoren geven aan dat prijs het belangrijkste criterium is (25%), maar juridische afdelingen noemen dit pas als vierde criterium (16%). Bij advocatenkantoren ligt de focus meer op technologie om de productiviteit, efficiëntie en samenwerking te verbeteren (even belangrijk als cliëntbehoeften begrijpen en samenwerking met de cliënt).

¹ The 2020 Future Ready Lawyer Survey : Performance Drivers Report

Met behulp van juridische technologie kunt u het documentproces holistisch optimaliseren en uw kennis duurzaam vastleggen.
Maak kennis met onze juridische tools
Document automationDocumentautomatisering met Legal SmartDocuments.

Juridische documenten veranderen voortdurend als gevolg van nieuwe wetgeving en jurisprudentie. U bent er echter verantwoordelijk voor dat uw cliënten over betrouwbare, juridisch correcte contracten en documentsjablonen kunnen beschikken. Alleen al het zoeken naar een passend contractsjabloon voor een specifieke situatie kan veel tijd in beslag nemen. Met Legal SmartDocuments hoeft u veel minder handmatige taken uit te voeren om een juridisch document op te stellen. Dit betekent dat contracten en andere juridische documenten altijd op een gestandaardiseerde, juridisch betrouwbare manier kunnen worden opgesteld. Maak interne gespecialiseerde kennis centraal toegankelijk binnen uw organisatie met Legal SmartDocuments. Een juridisch tool dat u helpt uw kennis te bundelen, zodat u op lange termijn het proces voor het opstellen van documenten kunt optimaliseren.

Altijd het juiste
sjabloon:

Ontwikkel juridisch nauwkeurige tekstmodules en contractclausules die u in verschillende sjablonen kunt hergebruiken en die automatisch worden bijgewerkt. De intelligente automatisering van Legal SmartDocuments is niet alleen geschikt voor grootschalige procedures en standaard consultingdiensten, maar kan ook worden gebruikt om de meest complexe juridische documenten te creëren. Op basis van een gestructureerde beslisboom wordt eenmalig een verzameling vragen opgeslagen die ook intuïtief door niet-gespecialiseerde gebruikers kunnen worden gebruikt om uniforme, juridisch nauwkeurige documenten te creëren.

Minimaliseer
risico's:

Telkens wanneer u een clausule bijwerkt op basis van nieuwe of gewijzigde wetgeving, voert Legal SmartDocuments deze wijzigingen automatisch door in al uw sjablonen en instructies.
Updates worden op een centrale locatie beheerd, zodat ze altijd direct beschikbaar zijn voor alle juridische documenten. U kunt uw compliance niet alleen verbeteren door middel van externe standaards, maar ook met uw eigen interne standaards. Op deze manier beperkt u compliance- en juridische risico's tot een minimum, waardoor u op de lange termijn economische schade kunt voorkomen.

Creëer snel, efficiënt en innovatief documenten:

Met Legal SmartDocuments kunt u optimaal gebruikmaken van uw middelen en efficiënter documenten opstellen door routinetaken te verplaatsen en meer ruimte te creëren voor strategische taken en activiteiten die waarde toevoegen. Dankzij de tekstmodules en helpteksten die u hebt goedgekeurd, kunnen de betreffende afdelingen eenvoudig hun eigen documenten creëren. Dit betekent dat ook uw cliënten eenvoudig en veilig documenten kunnen opstellen; altijd op basis van de tekstmodules die u hebt goedgekeurd. Betrek uw cliënten bij het creëren van documenten.

Met onze nieuwe combinatie juridische tools kunt u nu uw documenten- en contractenbibliotheek in Legal SmartDocuments direct vanuit de TeamDocs-applicatie openen en samen met anderen uw documenten en contracten in TeamDocs bewerken, coördineren en finaliseren. Dit werkt naadloos en is volledig web-based!
Samenwerking met TeamDocs: een revolutie in teamwerk.

Wolters Kluwer biedt de juiste technologie voor efficiënte en transparante samenwerking bij het samen bewerken van contracten en documenten: TeamDocs. TeamDocs maakt het aanzienlijk eenvoudiger om documenten met interne en externe partijen op te stellen, te bewerken, te beoordelen, te coördineren en te finaliseren, want elke wijziging wordt op een gestructureerde manier vastgelegd en kan eenvoudig worden gevolgd. Vertrouw op de meest nauwkeurige vergelijkingstechnologie die elke wijziging vastlegt, want zelfs de kleinste verandering kan grote gevolgen hebben voor de inhoud van een document.

Werk veiliger:

Voorkom de risico's van handmatige vergelijking van verschillende documentversies, inclusief rechtenconcept voor de vereiste compliance.

Besteed uw tijd nuttiger:

Met TeamDocs kunnen meerdere personen tegelijk een document bewerken zonder het te hoeven uitchecken of als bijlage per e-mail te versturen. Dit voorkomt wachttijden, zodat u meer tijd overhoudt voor taken die echt belangrijk zijn.

Werk efficiënter:

TeamDocs herkent wijzigingen in documentversies en laat deze op een gestructureerde manier zien. Het resultaat: een naadloze workflow met ongekende nauwkeurigheid en efficiëntie.

Met onze nieuwe combinatie juridische tools kunt u nu uw documenten- en contractenbibliotheek in Legal SmartDocuments direct vanuit de TeamDocs-applicatie openen en samen met anderen uw documenten en contracten in TeamDocs bewerken, coördineren en finaliseren. Dit werkt naadloos en is volledig web-based!

Lees meer over juridische tools in onze whitepaper!

Maak een persoonlijke afspraak

Vul het formulier in voor professioneel advies op maat.